hem


.
 

Jämför priser på produkter
Det finns ett antal webbplatser som samlar in prisinformation från olika försäljningsställen på webben eller i vanliga butiker, sk. shoppingagenter. Dessa uppgifter kan jag som konsument sedan jämföra på ett enkelt sätt så jag inte köper till överpris.
För att lättare se vad som tillkommit i min sammanställning så har jag infört följande markering: *Ny!* (Sista ändringen), *Ny!* (Näst sista ändringen), *Ny!* (tredje...)

Tips om någon shoppingagent som ej är med på denna sida? Åsikter om denna länksida? Skriv gärna >> här.Senaste förändringar införd 2001-06-05
Pricerunner.com
Prisjämförelser på kompaktkameror och systemkameror införda.
Guide2IT
Guide2IT jämför priser på dataprodukter av alla de slag.

Ny shoppingagent införd efter tips på min tipssida. Tack för tipset! Namnet på den nya shoppingagenten är MiniPris.com och den jämför priser på data och hemelektronik.


Jag Rekommenderar*Ny!*
Här tas du automatiskt till den prisagent som jag tror ger bästa prisjämförelsen:Välj Själv*Ny!*
Och för er som vill välja själv men inte orkar leta upp exempelvis alla bokjämförare finns här en sammanställning. Börja med att välja produkt och välj sedan prisjämförare.


Min Personliga Sammanställning över shoppingagenter


Bokfynd.nu

Jämför priser på böcker från 22 olika svenska och utländska internetbokhandlare. Kräver gratis medlemsskap. Har en bra sökstatistik där du grafiskt kan se vilken handlare som haft billigaste böckerna.
(Test20001029: Bokhandlarna "IDG BooksOnline" och "Lychnis" införda 200009)
-Böcker

CDfynd.nu
Har även en singel och albumtopplista.
-Musik


Guide2IT*Ny!*
Test20010605 Använd fritextsökningen om du vet vad du ska ha. Har en stapel som visar om priset på en viss produkt stiger, står still eller sjunker. Du kan även få ett meddelande om en viss vara gått ned till ett pris som du anger. Lite buggig med mina gamla netscape- och explorer-webbläsare.
-Jämför dataprodukter av alla de slag.

MiniPris.com *Ny!*
Test20010128 Ger prisjämförelser på dataprodukter och hemelektronik. Söker efter jämförande priser i 61 butiker. Har en intressant fritextsökning som innehåller mycket mer än de produkter som finns kategoriserade. Exempelvis så kan du fritextsöka på cdr (skrivbara CD-skivor) och ange ett prisintervall för att få en "egen" prisjämförelse ur de 61 butikerna. Gratis medlemsskap ger möjlighet till prisbevakning på produkter. Mycket bra sökagent tycker jag. Med lite mer information om produkter / val vid sökningar som exempelvis min testsökning digitalkameran "Nikon Coolpix 990" så är agenten i toppklass! Får prisuppgift från en butik mer än Pricerunner vid min ovetenskapliga digitalkamerajämförelse. Kategoriserade produkter är följande:
-Data:
 CD/DVD-brännare
 CD/DVD-spelare
 Digitalkameror
 Grafikkort
 Handdatorer
 Hårddiskar
 Ljudkort
 Modem
 Moderkort
 Monitorer
 Nätverkskort
 Processorer
 RAM-minnen
 Scanners
 Skrivare
 Tangentbord/Möss
-Hemelektronik:
  Batterier
  CD-spelare
  DVD-spelare
  Förstärkare
  Högtalare
  Kamera
  MiniDisk
  Ministereo
  Mobiltelefoner
  MP3-Spelare
  TV
  Video
  Videokamera

Passagen shopping
*Ny!*
Test20001029 Bokjämförelsen är lite lurig då den exempelvis ger 2 träffar på boken "brandvägg" men inte talar om vilken som är pocket eller inbunden . Detta får du lista ut via pris då du klickat dig vidare en nivå eller i vald onlinebutik ytterligare ett klick ned. I Mobiltelefonjämförelsen kan du få fram exempelvis Nokias telefoner genom att välja tillverkaren Nokia och lämna sökfältet blankt.
-Böcker
-Film
-Mobiltelefoner

Pricerunner.com
Ger jämförelser på tjänsterna: elleverantörer, mobilabonnemang, bolån, sakförsäkringar (ex hus, lägenheter, bilar, båtar). Här kan man få en bra pris- och funktionsjämförelse mellan följande produkter:
-Böcker
-Datorkomponenter
 CD-brännare
 CD-medier
 CD-ROM läsare
 DVD-ROM läsare
 Grafikkort
 Hårddiskar
 Ljudkort*Ny!*
 Minnen
 Moderkort
 Processorer
-Datorprodukter
 Bildskärmar
 Bärbara datorer
 Digitalkameror
 Handdatorer
 Multifunktionella skrivare
 Möss
 Projektorer
 Programvaror
 Scanners
 Skrivare
 Stationära datorer
 Tangentbord
 Webbkameror*Ny!*
-Foto
 Digitalkameror
 Kompaktkameror *Ny!*
 Systemkameror *Ny!*
 Videokameror
-Golf
 Golfbollar
 Järnklubbor
 Putters
 Wedgar
 Woods
-Ljud och Bild
 (bild)
 DVD-spelare
 Projektorer*Ny!*
 TV
 TV-spel
 Universalfjärrkontroller
 Video
 Videokameror
 (Bärbart ljud)
 CD-freestyle
 Freestyle
 MiniDiskspelare
 MP3-spelare
 (ljud)
 Hemmabiopaket*Ny!*
 Stereopaket
 Trådlösa hörlurar
 Receivers*Ny!*
-Telefoni (Köpte min nalle efter att ha jämfört priser här :-) )
 Mobilabonnemang
 Mobiltelefoner
 Mobiltelefoner med abonnemang
 Trådlösa telefoner
-Vitvaror
 Dammsugare
 Diskmaskiner
 Frys
 Kyl/frys
 Kylskåp
 Mikrovågsugnar
 Spis
 Torktumlare
 Tvättmaskiner

Pris.nu
Kan summera pris från flera boksökningar.
-Böcker
-Dataprogram
-Musik

RedElvis
Nu färdigutvecklad!. Bra gränssnitt med utförlig information om exempelvis låtar som ingår i den sökta CDn. Agenten fungerar ej då jag testar med NS 4.5. Fungerar med IE 4.0, 20001029.
-Böcker
-Film
-Musik
-TV och dataspel


Reseguiden

Jämför resor från Sveriges ledande reseföretag. Snart mer om Båtresor och Skidresor, just nu länkar till rederier och arrangörer.
-Bussresor
-Endast flyg
-Flyg med hotel
-Hotell
-Rundresor
-Sista minuten

ShopSmart

Vid jämförelse på böcker så välj ej fältet "format". Jag fick inga träffar på böcker då jag jämförde boken "paradiset" som Titel, om jag ställde "format" fältet. Om jag ej ställde "format" så fick jag 84 träffar"(NS 4.5, 20001029). Har betygsatt 400 svenska onlinebutiker och dessa kan du se i betygsordning i olika kategorier, vilket jag tycker är användbart. Du kan jämföra priser på:
-Böcker
-Film
-Musik
-TV och dataspel


The Buyer's Guide

På engelska. Har en mycket bra sammanställning (Länken "Tracker") över de vanligaste datorprodukterna där du kan se var du exempelvis köper de billigaste brännbara CD-skivorna. Har en annorlunda och bra metod för att göra produktsökningen (länken "Search"). Du kan välja produkttyp, tillverkare, återförsäljare och även göra fritextsökning. Priserna uppdateras ungefär tre gånger per dag.
-Datorprodukter:
   -Böcker
   -Hårdvara, Datordelar (ex hårddiskar, processorer)
   -Lagringsmedia (ex CDR skivor)
   -Mjukvara (ex ordbehandlare)
   -Tillbehör (ex skärmar, skanners, modem, skrivare mm)
-Digitala Kameror

Travel Market

Här kan du jämföra priser på flygresor (tryck länk "Sistaminuten" i Travel Markets meny till vänster). Anger vissa priser med hotell och har symboler som visar vad som ingår)
-Sista minuten flygresor


WhenWhereGo *Ny!*
Här kan du jämföra priser på reguljärflygresor. Många svenska avreseorter ger översiktliga resepriser. Stå dock att "Skatt tillkommer med ca 300 kr." då jag gör en testsökning för resa mellan Stockholm och London så glöm inte att addera det till totalsumman.

YadaPrice
Tjänsten "YadaPrice" Borttagen vid koll 20001029 Jämför priser genom att skriva in EAN-koden (streckkoden) för den produkt du vill kolla, via din mobiltelefon, exempelvis i en butik. Ger ett textmeddelande med upp till tre prisförslag.
-Musik CD (topp 60).

kelkoo (fd Zoomit.se)

Överskådlig och bra tycker jag. Har även andra sammanställningar utöver shoppingagenter: Auktioner, Bank & finans, Blommor & gåvor, Co-shopping, Hus & hem, Hälsa & skönhet, Kläder & mode, Mat & dryck, Resor & biljetter och slutligen Sport & fritid. Det som jag hittat som inte Zoomit hade med vid förra genomgången är markerat med *Ny!*
-Begagnade bilar
-Böcker
-Dataprodukter
-Dataspel
-Filmer
-Foto
-Försäkringar*Ny!*
-Hemelektronik*Ny!*
-Hårdvara*Ny!*
-Mjukvara
-Mobiltelefoner
-Musik